Om Yinyoga

Yinyoga är en blanding av Hatha yoga, kinesisk medicin & mindfulness.
Yin står för avslappning & varande. I yinyogan fokuserar man på kroppens innersta. Rent fysiskt, skelett, bindväv, inre organ, senor & ligament. Det är fokus på nedre delen av kroppen. Från naveln & neråt  & det är ju ofta där spänningar & låsningar samlas, i våra höfter, i sätet, i låren.... .

Yinyogan är stillsam, långsam & mjuk. Kan liknas vid en passiv stretch. Rent mentalt mjukar vi även upp vårt sinne med yinyogan. Vi är mindfull. Här & nu. I acceptans. Bara är, utan att döma. Vi vilar i ställningen. Blickar inåt. Andas. Släpper motstånd. Släpper taget. Åhh det är ljuvligt men kan också vara galet  jobbigt. Det gör inget. Det är precis som det ska.
Alla kan utöva Yinyoga. Ung som gammal, stel som vig.

Att Yinyoga

Kom in i positionen & stanna när du når din gräns. Sträva inte efter att komma längre, att vara bättre, att komma vidare. Stanna där du är. Stanna & var stilla. Slappna av där du är.
 Stanna i positionen under en längre tid 3-5 minuter. Upp till 10 min om du önskar.
 Kom sakta & mycket varsamt ur positionen.
 Få med mindfulness - Var i kroppen. Var medveten om hela kroppen. Var här & nu.
Acceptera kroppen.
Vi är alla olika. ALLA har olika förutsättningar för att göra de olika positionerna. Jämför dig inte. Du är helt perfekt som du är. Sträva inte efter att komma vidare, komma någonstans. Yinyoga saknar målsättning & målbild. Tänk, så befriande.
En gnutta humor hjälper oss på vägen. Se det lite lättsamt, för det är allt annat än allvarligt. Bra va'! 

Låt andetaget hjälpa dig. Andas dig genom ställningen . Låt varje utandning hjälpa dig att släppa taget. Bli lätt. Bli fri. Phuuuu.... Låt varje utandning bli en skön avslappning som tar dig djupare in i kroppen, in i ditt hjärta, in till din visdom & kraft. In till DIG.
Hem till inom.

 Min kärlek till Yinyogan

Under hösten 2015 kom jag i kontakt med Yinyogan för första gången. Har yogat olika yogaformer sedan 2009. Det var inte kärlek vid första ögonkastet, men vid andra var jag såld på yinyoga. Alla bitar föll på plats. Det här var den yogaformen som passade mig. YIN! Den lugna stilla inåtvändande yogaformen. YANG för mig, ja det får jag via löpning, explosiv styrka & svett. Nu blev det balans i livet. Just perfect!

Det var i Polen, i vackra Sopot som jag fick uppleva en fantastisk yinyoga weekend med Magdalena Mcweld & Mats Nielsen, som jag senare också utbildat mig hos. 
Är så innerligt glad för det. Yinyogan har gett mig så mycket för både min kropp & min själ. Ja veeet låter klyschigt men så är det bara.
Kom, se & upplev du med! Jag ÄLSKAR Yinyogan & allt den gör för mig & min kropp.

Yinyogaklasser

INTUITIV & MEDITATIV YINYOGA


VÄLKOMMEN

Jag samarbetar  med Sensus studieförbund

Företagsyoga

YINYOGA är perfekt!
Man behöver inte byta om, man blir inte svettig, det krävs ingen utrustning förutom en matta några kuddar & en filt.
Tidsbrist hör till vardagen för många av oss. Det är lätt att aktiviteter inte blir av. En anledning kan vara för att de är för svårtillgängliga. Jag underlättar & gör det lätttillgängligt för både dig & dina kollegor. 
Jag kommer till er & leder passet! Städa undan lite bord & stolar i konferenslokalen & samla ihop arbetsvännerna. Ja, det är allt som behövs. 

Yinyoga är perfekt för stela kontorsråttor & andra med stillasittande & statiska vardagar. 
Den mjukar upp kroppen, gör oss smidigare ger oss dessutom en ärlig chans att stressa av & komma ner i varv. Att varva ner innebär också en chans att fylla på ny energi. Bra va, eller hur? 

Så varför inte låta dig & kollegorna börja arbetsdagen med ett skönt pass. Eller ta lite längre lunch med tid för både yoga & mat. 

Hör av er för bokning & offert.