HÄLSOCOACHNING

Jag är utbildad Hälsocoach & har också erfarenhet som hälsokostrådgivare i hälsokostbutik. Har jobbat med både HPB – Hälsoprofilbedömning & Korpen Svenska motionsidrottsförbundets hälsonyckel som verktyg, där jag coachat närmare  800 personer genom åren.

Jag coachar dig till en bättre hälsa. Vi utgår från nuet. Hur & vad du kan göra för att förbättra det du önskar.

Coachningen utgår ifrån ett frågeformulär som du fyller i om din hälsa. Därifrån tar vi tillsammans fram en handlingsplan. Vi utifrån ifrån de mål du vill uppnå. Tex. Bli piggare, bli av med sötsug, gå ner i vikt, börja träna, bli fri från värk, komma i balans etc..
Uppföljning sker efter en månad, & efter 6 månader. Eller efter överenskommelse. De hälsoområden som vi jobbar med är utifrån dina behov. Men grunden som vi utgår ifrån berör följande områden:

 

  • Upplevd hälsa både mentalt & fysiskt
  • Kost & näring
  • Aktivitet & träning
  • Stress & tidsplanering
  • Sömn & vila
  • Alkohol & tobak
  • Relationer & familj
  • Fritid & hobbies
  • Drömmar & visioner

Jag har under mina år som hälsocoach genomfört över 800 hälsotester. Har jobbat med både Hälsonyckeln & HPB - Hälsoprofilbedömning som är den ledande metoden för att motivera till en hälsosam livsstil. (Ett perfekt verktyg för företag i dess strategiska hälsoarbete. I dessa tester ingår även konditionstest på cykekergometer, skelettmätning, vägning & blodtryck. )
Det verktyg som jag använder idag har jag själv utformat utifrån min kunskap & erfarenhet vad människor behöver belysa & reflektera över för att få en helhetssyn på sin hälsa & livssituation. ~ Jag coachar dig i den processen. Att se vad som behöver förändras för att förbättra livskvalitén & leva till fullo. Njuta av livet i en frisk kropp. 


 

MEDIAL COACHNING

Intuitiv coachning & vägledning med hjälp av färgkort/orakelkort. Budskap från din kropp, själ & livet självt utifrån dina frågor & önskemål. Ca 60 minuter.

Investering 600:-

KOSTCOACHNING

MIN GODA RELATION TILL MAT

G r a t t i s !
Din kropp kommer att tacka dig för att du väljer att analysera dina matvanor. Målet med denna hälsocoachning som har fokus på din relation till mat är att du ska finna rutiner som förenklar & förbättrar dina vanor både till vardag & till fest. Att du därigenom även ska få mera energi från det du äter. Att du ska känna dig lugn & säker inför vad, när & varför du äter.

Hur går det till?
Innan första coachningstillfället får du ett frågeformulär att jobba med. När vi ses jobbar vi tillsammans fram en strategi & en handlingsplan utifrån dina svar, förutsättningar & önskemål.
Jag som hälsocoach förespråkar inte någon speciell diet eller metod.
Jag har dock kunskap & erfarenheter om många olika typer av kosthållningar om du önskar tips & råd inom någon specifik.
Vi utgår ifrån DIG, ditt NULÄGE, från din kropps behov, dina mål & önskningar.

Min väg till att bli vän med maten
Jag har själv, under mer än halva min livstid provat olika dieter & kosthållningar. ( LCHF, Paleo, ISO dieten, Viktväktarna, Detox, Fastekurer, Soppdieter mm..) Jag har känt vilsenhet, vilket gjort mig till en sökare i området. Jag har sökt balans. Jag har haft ett mycket stort intresse av att se hur min kropp & mitt sinne påverkas av det jag stoppar i mig. Det har såklart bidragit till massor av egna erfarenheter, kunskap & visdom om kroppen, metabolismen & hur mat påverkar hela människan. Jag tackar mitt stora intresse av kroppen, det driver mig att hjälpa människor att förbättra sin hälsa, vad & hur individen kan gå tillväga för hålla sig frisk & pigg.
Det är med den kunskapen & erfarenheten i mitt bagage som jag vill inspirera & hjälpa DIG att hitta DIN balans, DITT sätt att sluta fred med maten. Att hitta ett avslappnat & lätt förhållningssätt till mat. Att upptäcka vilket bränsle som passar just DIG & DIN kropp. Mat är information till kroppen. Med rätt information kommer din kropp att få alla förutsättningar för att hålla sig frisk, starkt & full av energi, nu & många år framåt.
Mitt mål är att du ska känna dig trygg & omhändertagen. Att inga frågor är för dumma & att det är ok att blotta sitt innersta. Att få vara den man är medans någon lyssnar & hjälper till att finna svaren som man oftast bär på själv...